Header image  
- Alberte  
 
 
Alberte 4-6 måneder

Alberte har nu rundet de første 4 måneder af hendes liv.

Alberte er præcis 4 måneder på det her billede !!

27/10-2007:
Det går, overordnet set, godt med Alberte. Vi har sjældent skrigeture og når hun er vågen er hun, for det meste, glad og tilfreds.

Den 17. oktober 2007 var vi på ambulatoriet på OUH for at få tjekket op på Albertes stofskifte
Efter indlæggelsen var hendes stofskifte for højt og derfor blev behandlingen stoppet.
Nye prøver viste så, at stofskiftet var blevet alt for lavt igen og vi gik igang med en halv pille om dagen. Aflutningsvis, blev der taget en ny blodprøve på Alberte for at måle hendes stofskifte.
Efter blodprøverne den 17. oktober har vi fået besked på, at hendes stofskifte stadig er alt for lavt og vi skal derfor, igen, give hende en hel pille om dagen.

Alberte virker træt og sover derfor meget (Det meste af dagen) derudover spiser hun heller ikke helt det hun skal, men vi har fået at vide, at det skyldes hendes lave stofskifte.

Hun er ikke vokset særlig meget i længden efter vi stoppede med behandlingen, men omvendt tager hun lidt rigeligt på. (Igen p.g.a. hendes lave stofskifte).

Vi har samtidig fået at vide, at det er noget der udligner sig i løbet af de første par år af hendes liv.

Mor forsøgte at deltage i en mødregruppe med 5 andre mødre med børn født til tiden, som havde samme termin som Alberte, med det resultat, at Alberte efterfølgende var meget urolig og fik svært ved at sove. Et andet tegn på at Alberte blev stresset var, at hun spiste 170 ml. på max. en halv time til mødet med mødregruppen, hvor hun normalt spiser 100-160 ml. på en hel time.

Desuden sover Alberte allerbedst på mors mave. Der går max. 5 min. før Alberte falder til ro når mor ligger på sofaen med Alberte på maven.
Alberte sover sødt.

Albertes fødder: 1. er fra 9/6 2007 2. er fra 5/7 2007 3. er fra 27/10 2007.

1/11 2007: Jeg kontaktede sundhedsplejersken Bodil, da jeg ikke var tilfreds med Albertes spisning. Bodil mente også der var noget galt og hun fandt ud af, at Alberte ikke har taget på i 3 uger, hun er dog vokset. Bodil kontaktede børneambulatoriet som ville indlægge Alberte med det samme, men løsningen er p.t at lægen, der har med stofskifte sygdomme (Anders) at gøre, ringer i morgen hvorefter vi ser hvad der sker... men vi kommer nok ikke uden om en indlæggelse. Så Alberte igen kan lave andet end at spise og sove.

8/112007: Fredag blev Alberte indlagt på H1 til observation pga hendes spisning, når hun skulle spise måtte det kun ta' 30 min i stedet for en time som hun desværre var nået på på. Til alt hedl virkede det rigtigt godt Alberte begyndte at spise mere og mere. vi fik lov til at tage hjem for at sove, da vi var kommet på 2 mands stue. vi skulle bare være der til stuegang lørdag kl 10. der blev vi sendt hjem på orlov til mandag, hvor vi blev udskrevet.Tirsdag ringede de da der var noget i Albertes urin, så vi skulle ind og aflevere en ny urinprøve...vi ankom til H1 kl 14.30 og fik først lov til at gå kl 17.30 og KUN fordi Alberte ikke havde feber. I den tid var der blevet taget 1 blodprøve og 2 urin prøver. Albertes blodprøver var fine og derfor måtte vi godt blive hjemme med hende. Alberte skulle bare have noget medicin pga infektionen.

Alberte begynte Onsdag at kaste op meget voldsomt og jeg ringede til H1 som sagde at jeg skulle se tiden an men desværre blev det bare værre og værre og torsdag kontaktede jvi igen H1. Vi fik besked på at komme der ud. Vi overnattede på H1, og Alberte hverken gylpede eller kastede op.... senere fik jeg at vide at det godt kunne være medicinen hun gylpede af ...HVORFOR SAGDE DE IKkE DET ONSDAG.... Albertes urinprøve ser pt fin ud men vi skal stadig give hende medicinen til torsdag 15/11

13/11: Alberte kaster stadig op en gang i mellem men spiser mere og mere hver dag igår spiste hun 820 ml og hendes døgnmængde er 900 ml så vi er glade.

Alberte er begyndt at vågne mere op og har nu i 2 dage sovet i sin lift i stedet for på mors mave HURRA og hun kan ligge og lege selv på sit aktivitetstæppe og dyrene får nogle "tæsk" og hun snakker og smiler og griner.

 

"De små synger" :-)

15/12: Siden sidst er det gået op og ned. Fra den 30. November har den stået på skrigeture, stort set, hele døgnet. Hver skrigetur har varet i ca. 3-4 timer.
Vi fandt ud af,a t hun havde urinvejsinfektion (for 3. gang) og hun er nu atter i behandling. Hun skal have noget medicin i de næste 3 måneder for at forebygge at hun får det igen.

Den 21. november startede Alberte til babysvømning og det var et hit. Men det står, desværre, på standby p.g.a. urinvejsinfektionen. Så hun kommer nok først igang igen om et godt stykke tid.

De sidste par dage er det gået rigtig godt. Hun sover bedre og er mere glad når hun er vågen, så det er dejligt, at vi kan begynde at se det går den rigtige vej, så må vi se hvor klænge det varer og nyde det imens det står på.

Alberte har været til sine første julefrokoster og det er gået over alt forventning. Den første frokost var hos Anne og Tommas sammen med Marlene, Martin og Andrea og det var rigtig hyggeligt.

I går (Den 14. december) var vi på besøg hos Gerda og Peter og det var bare rigtig hyggeligt. Alberte var MEGET opmærksom på hvad der skete omkring hende, men hun var glad for at have mor og far lige i nærheden.
I øvrigt sov hun fra kl. 23.00 til kl. 05.00 hvor hun fik lidt mad og så faldt hun i søvn kl. 6.00-6.30 og sov til kl. 10.15 - Det var lige før vi blev urolige for hende. :-)

Alberte har allerede fået julegaver af mor og far. I form af en vugge og et skab til hendes ting.
Vuggen kom i brug med det samme og det er gået meget fint med at få hende til at sove i den, selvom hun lige skal vænne sig til alt det nye.

Her er en video hvor Alberte ligger og snakker:

Og lidt billeder af Alberte på hendes 6 måneders fødselsdag: