Header image  
- Alberte på Rigshospitalet  
 
 
Alberte på Rigshospitalet!


Mandag den 9. juli kl. 06.30 blev vi ringet op af H5 i Odense. Der var IKKE plads i Skejby alligevel !!
Vi besluttede os for at køre ud til Alberte og hygge os lidt og for at kompensere lidt blev Alberte taget ud af kuvøsen og lagt i en varmevugge, så farmand måtte suse hjem efter noget tøj til prinsessen, så hun ikke skulle fryse.
Om formiddagen fik vi at vide, at Alberte alligevel skulle afsted. Rigshospitalet havde plads og det var vi rigtig glade for, så vi sendte Alberte afsted med ambulancen og kørte hjem og pakkede det sidste for derefter at sætte kursen mod Rigshospitalet.

Det var en noget anden tilværelse der mødte os.
Vi blev indlogeret på en stue sammen med Alberte og det var rart at have hende i nærheden, men vi fik ikke rigtig nogen informationer i det første døgn vi var der af nogen art.
Derudover blev der ikke kigget så meget til Alberte som vi har været vant til fra Oense. Vi var stort set overladt til os selv med Alberte for allerførste gang i vores liv.

Vores stue.

Alberte før operationen

Et mere af Alberte

Tirsdag morgen fik Alberte scannet hjertet og vi fik at vide, at Alberte måske kunne opereres samme dag, hvis det var en stor "ductus" ellers blev det onsdag.
Det blev onsdag - Kirugen kom og fortalte os om operationen, som ikke lød vanvittig tiltrækkende samt hvad der kunne ske hvis det gik galt eller de lavede fejl. Så vi var lidt nedtrykte efter de første par dage på riget.
Onsdag eftermiddag blev Alberte opereret og det var en lettet far, der fik opkaldet fra kirugen, at alt var gået helt efter bogen.
Vi skyndte os op til Alberte og kunne se at hun havde det fint. Hun var stadig bedøvet og lå i respirator, som alle små børn gør, når de har fået foretaget en sådan operation.

Billeder taget lige før operationen:
Transportudstyret

Transportudstyret

Operationsstuen

Operationsstuen

Go' nat Alberte - Vi ses !!

Mor kigger til Alberte bagefter.

Alberte lå og kom sig de næste par dage og natten mellem torsdag og fredag havde hun selv forsøgt at hive respiratoren op fordi den irriterede hende, så fredag morgen valgte lægerne at tage respiratoren ud.

I mellemtiden var forældrene ved at gå amok over at være på "Riget" og vi var naturligvis glade, da vi fredag morgen fik at vide at vi sagtens kunne komme hjem samme aften. Vi havde endda fået stillet i udsigt af en sygeplejerske om torsdagen at vi kunne komme hjem fredag, så vi var naturligvis lidt lettede....MEN.....Sygeplejersken der havde dagvagten fortalte os at det var aldeles udelukket og at de stilede efter mandag i stedet og det tog næsten den sidste rest af overskud ud af os forældre, der i dén grad havde fået hospitalskuller.
Vi fik at vide senere på dagen, at de faktisk havde taget kontakt til Odense om afhentning fredag aften, men det havde de ikke tid til i Odense, så vi måtte vente til mandag morgen.

Efter Alberte havde fået respiratoren ud gik der et par timer så kom hun over på stuen til os.
Hun lød noget hæs, men de sagde at det var normalt, når man lige havde fået respiratoren ud, desuden havde hun ikke noget lyd på, når hun var ked af det, så Mor fik slet ikke sovet natten til lørdag og Far fik kun sovet ganske lidt.

Lørdag var sygeplejersken lidt urolig for Albertes "lyd" så til stuegang fik hun en læge til at kigge på Alberte, men de blev enige om at vente og se tiden an.
Senere på eftermiddagen blev de dog enige om at give Alberte noget Binyrebarkhormon som skulle tage noget af hævelsen hun havde i halsen.
Et par timer efter havde far lige givet Alberte mad og så kiggede sygeplejersken forbi fordi Alberte var begyndt at alarmere og da Far og sygeplejersken ville vende Alberte gik det stærkt. Hendes puls faldt hurtigt og Mor blev sendt ud for at få fat i en læge og da hun kom tilbage med lægen var Alberte blevet helt blå og da sygeplejersken lagde Albertes blå og livløse krop i vuggen gik Far også ud og vi troede faktisk at det var slut !!!
Men et par dygtige læger og sygeplejersker fik Alberte tilbage til livet igen efter ca. 1-1½ minuts tid og det var 2 MEGET lettede forældre, der fik nyheden om at deres datter var i live.
Alberte blev flyttet ind på intensiv stuen igen og lagt i respirator.Far og Mor afsluttede en rigtig, rigtig dum dag med at gøre status sammen med lægen og at turen til Odense ikke blev til noget betød nu noget mindre for både Far og Mor. Nu ville de bare gerne have at Alberte blev rask.

Søndag lå Alberte stadig i respirator, hun kæmpede dog en brav, men forgæves kamp for at slippe af med den, men hun havde det tydeligt bedre end om lørdagen og det var rigtig dejligt at se.
Far og Mor gik en LANG tur rundt i København for at få lidt frisk luft og se lidt andre ting.

Mandag var de stadig nervøse for at tage respirator-slangen op af Albertes hals, da den stadig var hævet.

Mor og Alberte hygger sig.

Tirsdag middag tog de respiratoren ud og det var nogen nervøse og spændte forældre, der håbede at det ville gå rigtig godt.
Det gjorde det !! - Alberte var meget mindre besværet i hendes vejrtrækning og hun klarede det rigtig fint. Mandag eftermiddag/aften blev Odense ringet op, at hvis Alberte klarede det fint om natten, så kunne de hente hende onsdag.
Lægerne ville tage stilling til, som det allerførste, onsdag morgen om Alberte havde det godt nok til, at blive sendt hjem.

Onsdag morgen havde Far og Mor ikke sovet særlig godt. Alberte havde dog haft en rolig nat og Odense fik at vide kl. 7-7.30 at Alberte havde det fint.
Kl. ca. 9.30 fik vi at vide, at Odense ville komme kl. 13 og hente Alberte og som sagt så gjort.
Der var dog ikke taget nogen chancer. Der var både sygeplejerske og overlæge med og alt muligt udstyr HVIS det nu skulle gå galt samtidg kørte de med fuld udrykning hele vejen til Odense.
Da vi endelig kom til Odense tog vi ind til Alberte som det første. Hun havde klaret turen rigtig godt og havde slappet HELT af da ambulancen havde sust ud af motorvejen, så de mente ikke hun havde noget imod at køre stærkt.

Ambulancen gøres klar.

Far og Mor blev og pudslede Alberte og var hos hende 1 times tid inden turen gik ud til Mormor og Morfar og fik noget aftensmad. Det, uden sidestykke, bedste måltid i lang, lang tid.

Status på de ca. 10 dage på "Riget" er, at nu skal Alberte til at trænes ud af C-PAP en. Hun skal stadig have noget antibiotika, men ellers håber vi hun snart kan holde noget gode lange pauser i C-PAP'en.
Alberte vejer desuden ca. 2 kg. nu.
Far og Mor er hårdt ramt mentalt, især ovenpå hændelsen lørdag aften - Det er nogen billeder der bare ikke sådan lige forsvinder.